overige producten

 
Heeft u last van tandenknarsen? Beoefent u een sport waardoor uw gebit gevaar loopt? Snurkt u misschien? Naast het vervaardigen van bovengenoemde producten leveren wij ook gebitsbeschermers, knarsplaten, splinten, e.d.
 
 
Drumplaat om het tandenknarsen tegen te gaan
 
Tandenknarsen, oftewel het krachtig met de tanden over elkaar schuren vindt meestal tijdens de slaap plaats. Overdag ondervindt men eerder hinder van tandklemmen. Deze verschijnselen zijn het bewijs van het feit dat uw kauwspieren hyperactief zijn. Dit kan leiden tot abnormale slijtage van de tanden, zo ernstig dat de voortanden nauwelijks meer zichtbaar zijn. Tandenknarsen kan verschillende oorzaken hebben; slaapstoornissen worden ermee in verband gebracht, maar ook erfelijkheid speelt zeker een rol. Ook zaken als stress, roken en alcoholgebruik zijn van invloed. Door het dragen van een drumplaat kan de schade van het knarsen verminderd worden. Een drumplaat is een uitneembare plaat van kunsthars, die over de boventanden gedragen wordt.
 
 
Gebitsbescherming
 
Bij veel sporten loopt het gebit gevaar. Harde klappen en rondvliegende ballen kunnen zware schade aanrichten. Daarom is gebitsbescherming zeer aan te raden en in een aantal gevallen zelfs verplicht.
 
Een goede gebitsbeschermer vangt klappen op en verdeelt de kracht, zodat meestal geen schade optreedt. Via uw tandarts kunt u een beschermer laten maken die volledig is afgestemd op uw gebit.
 
 
Splint voor de correctie van kaakgewrichtsklachten
 
Bij kaakgewrichtsklachten kan uw tandarts door ons een splint laten maken. Een splint lijkt op een drumplaat, maar is van harder materiaal gemaakt. Een splint is een soort beugel die kaakgewrichtsklachten verlicht en daardoor verbetert. De vier knopankers houden de splint op zijn plaats.
 
 
Snurken
 
Ongeveer 40% van de bevolking snurkt regelmatig. Dit ontstaat voornamelijk doordat de zachte weefsels van de mond en de keelholte vibreren door de ingeademde lucht. Tijdens de slaap ontspannen de musculaire weefsels (spierweefsel) zich waardoor de luchtwegen vernauwen, zodat de ingeademde lucht met een grote snelheid wordt aangezogen. Daardoor vibreren de zachte weefsels luidruchtig mee. Wij zijn in staat om apparatuur te vervaardigen die het snurken tegengaan.