kroon & brugwerk

Op onze kroon en brugwerkafdeling worden kronen en bruggen handmatig met grote precisie door onze tandtechnici vervaardigd. Deze kronen en bruggen zijn geschikt voor de grotere tandrestauraties en hebben een lange levensduur. Daarnaast besteden wij zeer veel aandacht aan het realiseren van levendige en esthetische restauraties met transparante zones, opalescentie en vele andere kleurschakeringen die de tand niet van echt te onderscheiden maken. Tandtechnisch Laboratorium Klaassen b.v. beschikt over een behandelkamer voor kleurbepaling, zodat u uw patiënten altijd langs kunt sturen om de tandkleur te laten bepalen.
 
Elke patiënt en elke mond is anders, alleen de tandarts kan in samenspraak met de patiënt een verantwoord voorstel doen welk type kroon in het behandelplan op te nemen. De uiteindelijke beslissing zal afhankelijk zijn van een aantal factoren in de mond, de tandtechnische mogelijkheden en economische overwegingen.
 
Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen onze volgende soorten kronen en bruggen:
-         Cercon kronen en bruggen
Onze cercon kronen en bruggen worden gemaakt met behulp van het Cercon systeem. Dit is een uniek en doordacht systeem, dat gebruik maakt van de extreem grote sterkte van zirkoonoside voor volkeramische restauraties met natuurlijke esthetiek. Daarnaast biedt het u het voordeel om aan de vraag naar zeer omvangrijk volkeramisch werk te kunnen voldoen.
 
Het Cercon systeem bestaat uit de volgende onderdelen:
 
o       Cercon brain
Deze scan- en freeseenheid is geheel geprogrammeerd: de aftasting van de wasmodellatie, zonder aanraking het genereren van overeenkomstige gegevens, het frezen van de zirkoonoxide-rohling (Cercon base) en aan het eind ziet u de kant en klare onderstructuur.
Dit alles wordt in beweging gebracht door slechts een paar knoppen in te drukken.
 
o        Cercon eye
De Cercon eye bestaat uit een draai-eenheid waarop de modeltafel staat, een laser, twee matrixcamera’s voor het evalueren van de laserlijn alsmede een derde matrixcamera voor het positie bepalen van de afzonderlijke stompen bij het scannen van bruggen.
Cercon eye kenmerkt zich door de eenvoudige bediening, die het voor onze technici eenvoudig maakt ook grote constructies snel en ongecompliceerd op te slaan.
 
o        Cercon art
Cercon art is de software die de Cercon eye aanstuurt. Door deze software is het mogelijk zonder een bijzonder tijdrovend leerproces op eenvoudige wijze onderstructuren te ontwerpen.
 
o        Cercon heat
De kwaliteit van het resultaat van Cercon brain wordt bewezen met de Cercon heat. Bij 1350 °C krijgt het solitaire kapje of de onderstructuur van een brug, in de Cercon heat oven, de ideale sterkte. In de zachte krijtachtige fase bewerkt, daarna op sterkte gesinterd – dat is het geheim van ‘volkeramische esthetiek’ gemaakt met zirkoonoxide – TZP.
 
  
-          Metalen kroon
-          Metaal/porselein kroon (VMK)
Onze VMK kronen en bruggen worden door ons gemaakt van de volgende legeringen:
§         Esteticor Plus (halfedel)
De samenstelling van het opbakmetaal Esteticor Plus is als volgt:
 
Au (Goud) 45,00 %
Pd (Palladium) 38,90 %
Ag (Zilver)   5,00 %
Cu (Koper)   0,40 %
Sn (Tin)   0,50 %
In (Indium)   8,60 %
Ga (Gallium)   1,40 %
Ru (Ruthenium)   0,20 %
§         Avenir
De samenstelling van het opbakmetaal Avenir is als volgt:
 
Au (Goud) 84,00 %
Pt (Platina) 10,90 %
Pd (Palladium)   2,40 %
Ag (Zilver)   0,20 %
Zn (Zink)   2,20 %
Ir (Iridium)   0,10 %
Fe (IJzer)   0,20 %
 
Deze legeringen hebben zich door de jaren heen bewezen als
uitstekende materialen voor dit soort techniekwerk.