gebitsonderhoud

Uw eigen gebit
 
Het goed onderhouden van uw gebit is van essentieel belang.
Op, rond en tussen de tanden en kiezen ontstaat tandplak. Deze tandplak moet regelmatig verwijderd worden voor het voorkomen van gaatjes, tandvleesproblemen en gebitsverlies.
 
Voor het nog beter onderhouden van uw mond en tandvlees kunt u bij ons aan de balie terecht voor ‘Gengigel’. Dit is een natuurlijke gel voor mond- en tandvleesverzorging, met hyaluronzuur. Het dient voor een actieve bescherming tegen tandvleesaandoeningen en ter ondersteuning van de natuurlijke genezing van ontstoken en beschadigd weefsel in de mond. Neem contact met ons op voor meer informatie over dit product of kom langs voor de folder.
 
 
Prothese
 
Uw prothese (‘kunstgebit’ in de volksmond) is nu nog nieuw en mooi. Dat moet u zo houden! Maar het daarom na elke maaltijd goed schoon. Etensresten kunt u het best verwijderen met een speciale protheseborstel, water en speciaal voor het kunstgebit geschikt reinigingsmiddel. Goede reinigingsmiddelen voor een kunstgebit zijn van belang. Let op: liever geen bruismiddelen!
Ecosym is een niet-agressieve en optimale reinigngsmethode voor gebitsprotheses, implantaten en beugels. Ecosym reinigt grondig, zonder het kostbare materiaal aan te tasten. De Ecosym reinigingsmethode is eenvoudig, veilig in gebruik en heeft een frisse smaak. Gebruik Ecosym Gel voor dagelijkse reiniging en Ecosym Forte voor de wekelijkse reiniging van hardnekkige aanslag. Ecosym is verkrijgbaar bij elke drogisterij of apotheek.
 
Bewaar uw prothese ’s nachts in een glas met koud water. Leg het gebit nooit in heet water en gebruik zeker geen bleekwater of schuurmiddelen.
Soms kan het voorkomen dat zich tandsteen vormt op het kunstgebit. Dat is erg moeilijk te verwijderen. Een handig trucje is dan om het kunstgebit een nacht lang in een bekertje met pure azijn te leggen. Ook het reinigen van het slijmvlies en kaken waar het kunstgebit op rust is van belang. Gebruik hier voor tenminste éénmaal per dag een zachte tandenborstel en gewone tandpasta.